Június elején kölyök harcosokat látogatott meg a HEGYEM Mozgalom Kismaroson. A hosszú és izgalmas karate edzésen Kelemen Ákos sensei közel félszáz tanítványa, a Torony SE Kismaros Karate Klub kezdő és haladó karatékái vettek részt. Az apró és nagyobbacska kölyök harcosok ízelítőt kaphattak a HEGYEM tanításaiból, megtapasztalhatták a mozgalom szellemiségének varázsát. A gyakorlás és bemutató során két harcos karatéka is bekerült a HEGYEM támogatott tehetségei közé. Németh Csaba Dengizik (13) és Németh Bálint Kadosa (11) szorgalmával, példás magatartásával érdemelte ki a “Hegyem Gyerekharcos” címet és ajándék sportfelszereléseket. A kinevezést a HEGYEM Mozgalom egyik támogatója, a Fitting-Ker Kft tulajdonosa, Takács Levente adta át a boldog karatékáknak.

A Harcművészek az Egészséges Gyermekekért Mozgalom (HEGYEM) 2010 elején azért alakult, hogy a harcművészetek test- és lélekerősítő eszközeivel segítsen a hátrányos helyzetű gyerekeknek. Mára a HEGYEM, egy évtized eltelte után nemzetközivé vált, ATEMI Martial Arts Budo Academy néven – többek között – Nepálban, Indonéziában, Németországban, Dél-Afrikában, Indiában, Egyesült Államokban, Japánban, Portugáliában is van ATEMI mentorált harcművészeti közösség.
A gyerekek jelentős része ugyanis nem jut hozzá olyan mentori segítséghez, oktatásmódszertanhoz, amely elégséges lenne a fizikai gyarapodáson túli mentális fejlődéshez, értelmi kiteljesedéséhez.
A szellemi fejlődésük, az oly népszerű „tudatosodás” nem mindig a megfelelő mederben vagy ütemben zajlik. Az egészséges életmód, a helyes életvezetés és „jó emberré válás” folyamatai döcögősek vagy hiányoznak a gyerekek életéből. Alapvető szociális, mentális problémáik miatt nem tudnak a társadalomban megfelelően szocializálódni, boldog, egészséges életet élni, jövőről álmodni.
A támogatás és segítség több szinten zajlik. Lehet állandó oktatási vagy alkalmi, a sportolást vagy éppen a szellemi fejlődést elősegítő momentum is. Többek között edzés lehetősége, mesteri, mentori háttér, edzőtábori részvétel szerepel a Hegyem támogatási palettáján.
Az Atemi Budo Akadémia mindig azt tartja szem előtt, hogy melyik lurkónak mire van szüksége, és a gyermekek életében – a harcművészetek értékeinek fundamentumán – milyen háttér és segítség hozhatná a felzárkózást, integrációt, az esélyegyenlőség lehetőségét.
Idén augusztusban, hagyományteremtő szándékkal Piliscsabán, az Álomvölgyben rendezi meg a mozgalom a már legendás HEGYEM Szeretet-táborát.